Rijangstbegeleiding

Rijangstbegeleiding

carSommige mensen zijn doodsbang om in de auto te stappen. Anderen vrezen een bepaalde situatie, zoals bijvoorbeeld:

  • Angst voor rijden op de autosnelweg
  • Angst voor rijden over bruggen
  • Angst voor rijden door tunnels
  • Angst voor rijden over dijken
  • Angst voor rijden in drukke steden

Als u zich in het bovenstaande herkent, weet dan dat u niet alleen staat. Die angst kunt u door een gerichte aanpak onder controle krijgen. Angst zorgt onbewust voor een vluchtreactie. Je ademhaling wordt sneller en je hartslag stijgt. Daarnaast kun je je benauwd voelen, verhoogt de spanning in je spieren en kan er sprake zijn van hyperventilatie. Naast angst voor het verkeer komt er door deze (soms heftige) symptomen ook nog eens angst voor je eigen reactie bij. Met goede ademhalingsoefeningen is er al veel te winnen, maar bij sommige mensen is de angst te groot om daarmee de klachten weg te nemen. Professionele begeleiding is dan een vanzelfsprekende stap om toch weer de auto te besturen.

Methode

Rijangstbegeleiding is geen rijles. Vaak bezitten mensen met angst al jarenlang een rijbewijs. De training die wij aanbieden is gericht op het, door middel van therapeutische interventies, onder ogen zien van de oorzaak van uw rijangst. Onze begeleider heeft hiervoor de speciale NLP Practitioner opleiding met als specialisatie verkeersangst gevolgd (DTCM/ rijinstructeur+).

De aanpak

Het vertrekpunt is altijd een intakegesprek. Aan de hand van deze intake ontstaat er een, bij uw situatie passend, plan van aanpak. Hierna beslist u zelf of u het begeleidingstraject wilt aangaan.

Zelfvertrouwen

Tijdens onze begeleiding willen wij u in eerste instantie rust geven. We beginnen met het opzoeken van “veilige situaties”. Hierdoor wordt uw zelfvertrouwen groter. Bij de start ligt het accent daarnaast op het verhogen van uw rijvaardigheid. U leert reacties van andere weggebruikers voorspellen en volledige controle over de auto te krijgen. Daarnaast gaat u met behulp van therapeutische interventies, en onder deskundige begeleiding van uw trainer de confrontatie aan met uw rijangst. Afgestemd op uw draagkracht zet u gedoseerde stappen op weg naar een veilige deelname aan het verkeer.

Al is het nu nog moeilijk voor te stellen: veel van de mensen die wij hebben begeleid rijden weer met veel plezier! Het geeft u een gevoel van vrijheid om zelfstandig te gaan waarheen u wilt zonder beperking.

CAPTCHA
Een moment geduld aub.